Zoeken naar belgie

belgie
Geschiedenis van België Wikipedia.
Economisch wist België zich snel te herstellen van de oorlog door onder andere het Marshallplan, de Benelux en ander Europese verbanden, de muntsanering van 1944 en het op dreef brengen van de steenkoolproductie en de relatief intact gebleven industriële infrastructuur.
Over België Belgium.be.
België op het eerste gezicht. De brochure stelt België voor als land met een uitzonderlijk erfgoed, maar ook met designers, kustenaars, wetenschappers en sportlui die meetellen op wereldvlak en dat alles geïllustreerd met mooie beelden. Subscribe to Related Section News Alle nieuwsberichten.
Home Belgium.be.
Overslaan en naar de inhoud gaan. Contactinfo en sites. Informatie en diensten van de overheid. Fietsers en voetgangers. Biodiversiteit en natuur. Bouwen en verbouwen. Kopen en verkopen. Huren en verhuren. Handel en consumptie. Verlof en loopbaanonderbrekingen. Pensioen en einde loopbaan.
België Wikikids.
Albert heeft nog twee andere kinderen: prinses Astrid en prins Laurent. Die hebben ook kinderen. Astrid heeft er 5 en Laurent heeft er 3. Koning Filip heeft 4 kinderen. De macht in België is handen van de regering en het parlement. Aan het hoofd van de regering staat een premier. De huidige premier is Alexander De Croo van de Open Vld. De regering wordt altijd gevormd door aantal Nederlandstalige en Franstalige partijen. Hierdoor duurt het vormen van een regering erg lang. Er zijn namelijk niet echt partijen op de PVDA na die landelijk actief zijn. Hierdoor stemt Wallonië anders dan Vlaanderen. Het Paleis der Natie, waar het Belgische parlement zetelt.
Yahoo.
Maar op privévlak ging het minder vlot. Niet alleen kampte hij met drank en drugsverslavingen en werd hij gearresteerd voor huiselijk geweld, maar de acteur maakte er ook een sport van om Chuck Lorre, de bedenker van Two and a Half Men, in interviews te beledigen.
België Wikipedia.
8 De belangrijkste stad is Brussel, hoofdstad van België en tevens bestuurlijk centrum van de Europese Unie en de NAVO. Het land heeft drie officiële talen: ongeveer zestig procent van de bevolking spreekt Nederlands, vooral in Vlaanderen, veertig procent spreekt Frans, vooral in Wallonië en Brussel, en minder dan een procent spreekt Duits, in de Oostkantons. De culturele en linguïstische diversiteit van het land heeft door een opeenvolging van staatshervormingen geleid tot een complex politiek systeem, waarbij in principe de grondgebonden bevoegdheden zoals economie, werkgelegenheid en infrastructuur liggen bij de Gewesten het Vlaamse, het Waalse en het Brusselse, en de persoonsgebonden materies zoals onderwijs, cultuur en welzijn bij de Gemeenschappen de Vlaamse, de Franse en de Duitstalige, met een overkoepelende federale overheid voor het hele grondgebied, bevoegd voor onder meer defensie, justitie en de sociale zekerheid.

Contacteer ons